Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ
 
Настоящите общи условия регламентират отношенията между “ВИВИАН ПРО” ООД и лицата използващи онлайн магазина находящ се на www.vivian-cosmetics.com.
 
1.  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЪРГОВЕЦА И СОБСТВЕНИКА НА ОНЛАЙН МАГАЗИН  www.vivian-cosmetics.com
В онлайн магазина дейност изпълнява “ВИВИАН ПРО” ООД, със седалище и адрес на управление: България, област Пловдив, град Пловдив 4000, район Тракия, бл. 173, вх. Б, ет. 9, ап. 28.  

ЕИК/ПИК: 204679248, ДДС № BG 204679248

тел: 0877 004447
2.  ДЕФИНИЦИИ И ОПРЕДЕЛЕНИЯ, ИЗПОЛЗВАНИ В НАСТОЯЩИТЕ „ОБЩИ УСЛОВИЯ“
·         ЗЗП -означава Закон за защита на потребителите.
·         ЗЗЛД - означава Закон за защита на личните данни.
·         ЗПУ - означава Закон за пощенските услуги.
·         ЛИЧНИ ДАННИ - означава лични данни по – смисъла на Закона за защита на личните данни
·         ПОТРЕБИТЕЛ - означава потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите.
·         ПОРЪЧКА - индивидуалната заявка на потребителя за закупуване на стоки на www.vivian-cosmetics.com, заявка за покупки по телефона, или заявки, изпратени на електронна поща.
·         ОНЛАЙН МАГАЗИН- означава виртуалният магазин находящ се на www.vivian-cosmetics.com, предоставящ възможността за закупуване на стоки през Интернет.
·         УСЛУГИ - всички действия, осъществявани от “ВИВИАН ПРО ” ООД по повод предлагането, продажбата и доставянето на стоки от www.vivian-cosmetics.com
·         ОБЩИ УСЛОВИЯ означава настоящите общи условия. 
3.   РЕГИСТРАЦИЯ И ПАЗАРУВАНЕ
При пазаруване в сайта www.vivian-cosmetics.com  потребителите могат да се регистрират и да създадат свой потребителски профил. Регистрацията включва информация относно Вашето име и фамилия, адрес на доставка, телефон за връзка, e-mail. Регистрирайки се, Вие улеснявате евентуално пазаруване в сайта, тъй като не се налага да въвеждате повторно своите данни.
Възможно е пазаруване без задължителна регистрация, за което също са необходими Вашето име и фамилия, адрес на доставка, телефон за връзка, e-mail.
Други начини за пазаруване са заявки по телефон или e-mail.
4.  ОБЕКТ НА ПРОДАЖБА
Това са всички стоки в сайта www.vivian-cosmetics.com, предназначени  за потребителя, с  описани характеристики. Системата на сайта показва наличните към актуалния момент  артикули. Поради забързаният стокооборот и приемането на заявки по телефон/e-mail е възможно към момента на проверка артикулът да бъде изчерпан. В такъв случай потребителят бива уведомен незабавно, като може да му се предложни алтернативна стока или по-късна доставка, разбира се само и единствено с неговото съгласие.
5.  ЦЕНИ
Цената на всяка една стока е изписана в страницата за представяне на всеки продут. Цената е в български лева и с включен ДДС.  Цената на даден продукт не включва цена за доставка. Цените за доставка са посочени отделно.
6.  ПОРЪЧКИ
Поръчки могат да правят регистрирани и нерегистрирани потребители. С направата на поръчка потребителите се съгласяват с настоящите общи условия. Поръчки се приемат денонощно. Ако желаете да Ви издадем фактура, моля да премахнете отметката от „Не желая фактура“, когато попълвате формата за поръчка. След премахване на отметката ще се появят полета, в които да попълните необходимите данни за фактура.  
7.  ОБРАБОТКА НА ПОРЪЧКИ
·         След направената от Вас поръчка, ще получите e-mail или телефонно обаждане с информация за поръчания от вас продукт.
·         Поръчки, направени след 16.00 ч. в работни дни, се обработват на следващия работен ден. Всички заявки от събота и неделя се обработват в понеделник.
·         В случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на дадена стока,  както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос, нова партида от производство, или ако се предвиди забавяне на комплектуването на поръчката, Вие ще бъдете навременно информирани  и задължително чрез телефонен разговор или с e-mail, като при възможност ще ви бъдат предложени алтернативни артикули със същото качество и цена.
·         На всеки един етап от оформянето и потвърждението на поръчката Вие имате право да се откажете от направената поръчка. В случай, че настъпи каквато и да било промяна по отношение на съдържанието, стойността, условията и сроковете за доставка на направена поръчка, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или e-mail и поръчката няма да бъде изпратена, ако не получим личното ви съгласие с променените условия.
8.  ДОСТАВКА И ПЛАЩАНЕ

Доставка се извършва само в България.
·         Срокът за доставка е от един до четири работни дни. 
·         Доставка от куриерската фирма Speedy се извършва от понеделник до петък (от 9.00 до 18.00 часа) и събота до 13.00 часа.

·         В събота доставките са само до офис на Speedy. Доставка не се извършва в неделя и на официални празници. 

·         Доставка се извършва чрез куриерска фирма Speedy с паричен пощенски превод за цялата страна до офис на Speedy или до желаният от потребителя адрес.  
·         Цената за доставка зависи от сумата на поръчката, без значение от кг или брой продукти
·         За поръчка до 69 лв транспортните разходи се добавят към крайната сума:
- до офис - 2,90 лв
- до адрес на клиента - 4,90 лв
·         За поръчка над 69 лв – доставката е БЕЗПЛАТНА
  • В случай че потребителят забележи повреден продукт по време на доставка, се попълва формуляр, даден от куриера. Повреденият продукт се заменя и достая в рамките на 1-2 дни, като клиентът не поема никакви разходи.
На www.vivian-cosmetics.com може да намерите форма за връщане на стока.
·         При сгрешен или липсващ продукт, такъв се изпраща на същия или следващия работен ден, като доставката е за сметка на www.vivian-cosmetics.com
·         Потребителят е длъжен да провери дали съдържанието на пратката съответства на неговата поръчка, преди да заплати цената. Със заплащането на цената на поръчката и доставката и полагането на подписа от потребителя върху документите за доставка, последният дава своето съгласие с вида и съдържанието на доставката.
·         Плащането се извършва  в момента на получаване на поръчката, като сумата се заплаща на куриера от Speedy.
·         Ние получаваме сумата под формата на паричен пощенски превод от Speedy.
9.  ВРЪЩАНЕ НА СТОКА
·         Потребителят има право да върне поръчаните стоки в срок от 14  работни дни от получаването им в случай, че те не са използвани, не е увредена целостта на опаковката им и е запазен търговския вид (всички етикети, стикери и т.н. трябва да са на стоката), в който са получени и условията на ЗЗП. Транспортните разходи са за сметка на клиента.
·         www.vivian-cosmetics.com е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатената от него суми за поръчката, щом получим обратно продуктите и установим, че те не са увредени и е запазен търговския им вид. За целта е необходимо потребителят да предостави валидна банкова сметка, по която да се възстанови заплатената сума. Връщането на сумата става в тридневен срок от получаване на продуктите.
·         За стоките в гаранционен срок важат гаранционните условия на съответната фирма-производител. 
10.  ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ
·         Потребителят има право да прави поръчка и да откзава поръчка.
·         Потребителят има право да откаже поръчка в 14-дневен срок.
·         Потребителят има право да получава информация за статуса на поръчката си.
·         Потребителят има право да предяви рекламация по установения от ЗЗП ред.
·         Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката, според описания в настоящите „Общи условия” ред.
·         Потребителят трябва да спазва правилата при ползване на предоставяните от  www.vivian-cosmetics.com продукти и услуги.
·         Потребителят е длъжен дa спазва интернет-етиката и правилата при ползване на предоставяните от www.vivian-cosmetics.com продукти и услуги.
·         Потребителят е длъжен дa не нарушава чужди имуществени или неимуществени, абсолютни или относителни права и интереси като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.
·         Потребителят е длъжен дa уведомява незабавно  www.vivian-cosmetics.com и съответните власти за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги.
11.  ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА www.vivian-cosmetics.com 
·         Да отказва достъп и да анулира регистрации на потребители.
·         Да отказва поръчки, без да има разходи за потребителя. В този случай www.vivian-cosmetics.com не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя.
·         Да редактира  съдържанието на онлайн магазина /цени, условия, продукти, информация и др./ без предварително да информира. Новите промени влизат в сила с публикуването им.
·         Да прекратява, спира или променя предоставяните услуги по всяко време, без уведомяване на потребителя, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите „Общи условия”.
·         Има право да изпраща търговски съобщения на регистрираните потребители.
·         Не носи отговорност за цветови разлики на продукти в следствие различни резолюции на различните екрани.
·         www.vivian-cosmetics.com не поема никаква отговорност за възможността продуктите да не отговарят на специфичните нужди на потребителя, на продукта или за всички загуби, щети или вреди, причинени от такива продукти.
·         Не поема гаранция за точността и целостта на публикуваната информация за продуктите поради възникнали технически грешки.
12. РЕКЛАМАЦИИ
Потребителят има право да предяви рекламация по установение отт ЗЗП ред и съобразно сроковете и условията на гаранцията на продукта, ако има такава.  Ако при получаването на стока, тя е с нарушена или разпокъсана опаковка, рекламацията ще бъде уважена само в присъствието на куриера още при самото получаване на стоката. В случай, че клиент приеме такава пратка и не предяви своите претенции пред куриера, с получаването и отговорностите по рекламация се прехвърля към куриера, доставил пратката и клиента. При такива обстоятелства важат условията за рекламация на пратки на съответната куриерска фирма.
13.  ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
·         “ВИВИАН ПРО” ООД е регистрирано като администратор на лични данни по смисъла на чл.3 от Закона за защита на личните данни и  се задължава да защитава предоставената от Вас информация.
·         Личните данни, записани при регистрацията на клиента, се считат за строго конфиденциални и никога няма да се предоставят на трети лица. Информацията ще се използва единствено и само за изпълнение на поръчката Ви.
·         Вашият адрес може да се ползва за изпращане на новини или промоционални оферти. Ако не желаете да получавате бюлетини или други информационни имейли от нас, винаги може да се отпишете, като ние ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще се съобразим с Вашето желание.
·         Потребителите, абонирани за информационния ни бюлетин, могат да прекратят абонамента си по всяко време. Потребителският акаунт на конкретен потребител може да бъде изтрит от базата данни на www.vivian-cosmetics.com, заедно с прилежащите към него данни по всяко време при желание от страна на потребителя.
 
Потребителят се съгласява с условията за използване на услугите на www.vivian-cosmetics.com. С натискане (кликване) на всеки един обект, линк или бутон на www.vivian-cosmetics.com
, както и с линка към настоящите „Общи условия“, се счита, че потребителят е запознат с тях, приема ги и се задължава да ги спазва.