Меню
Кошница

Общи условия


Моля, внимателно прочетете Общите условия!

Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия.

Настоящите Общи условия регламентират отношенията между  ООД, гр. Пловдив, район Тракия, бл. 173, вх. Б, ет. 9, ап. 28,  вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 204679248, собственик на домейна  www.vivian-cosmetics.com и всяко лице, което използва онлайн магазина, находящ се на www.vivian-cosmetics.com.


“ВИВИАН ПРО” ООД си запазва правото да актуализира и изменя Общите условия периодично, за да отразява всякакви промени на начина, по който уеб сайтът функционира и условията за ползването му, или всякакви промени на законовите изисквания. В случай на такава промяна, ние ще публикуваме на уеб сайта изменената версия на Общите условия, поради което Ви молим периодично да проверявате съдържанието на този раздел.

Всеки потребител продължил да използва сайта, след публикуване на промените и не е упражнил в законоустановения срок правото си на несъгласие с промените се счита, че приема и е съгласен с новите Общи условия.

 

ДЕФИНИЦИИ

“ЗЗП” – означава Закон за защита на потребителите.

“ЗЗЛД” – означава Закон за защита на личните данни.

“ПОСЕТИТЕЛ“ е всяко пълнолетно физическо лице, което използва сайта като визуализира на използваното от него устройство, каквато и да е информация, поместена на сайта, от момента на визуализацията до момента на окончателно прекратяване на достъпа му до информацията.

“ПОТРЕБИТЕЛ” – всяко физическо или юридическо лице, което закупува продукт или услуга чрез поръчка на  www.vivian-cosmetics.com.

"АДМИНИСТРАТОР" означава “ВИВИАН ПРО” ООД, гр. Пловдив, район Тракия, бл. 173, вх. Б, ет. 9, ап. 28,  вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 204679248

“САЙТ, УЕБ САЙТ,ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН, ТЪРГОВЕЦ, ПРОДАВАЧ, www.vivian-cosmetics.com” – означава интернет страница, находяща се на следния уеб адрес: www.vivian-cosmetics.com, както и всяка страница в социалните мрежи или интернет, свързана по някакъв начин с домейна www.vivian-cosmetics.com.

“ОНЛАЙН МАГАЗИН” – www.vivian-cosmetics.com е уеб сайт за електронна търговия – за продажба и доставка на публикуваните в него стоки, от името на “ВИВИАН ПРО” ООД.

“ЛИЧНИ ДАННИ” - означава лични данни по – смисъла на ЗЗЛД.

“ОБЩИ УСЛОВИЯ” означава настоящите общи условия. С кликването върху който и да е линк, бутон или приложение, находящи се на сайта, с изключение на линка сочещ към тези общи условия, ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина.

„ПОРЪЧКА”  - електронен документ, представляващ комуникационна форма между продавача и купувача, чрез който през сайта купувачът заявява на продавача намерението си за закупуване на стоки и услуги чрез уебсайта  www.vivian-cosmetics.com, чрез заявка по телефона, или заявки, изпратени на електронна поща.

„СТОКИ, ПРОДУКТИ“ –  са всички артикули в магазина, представляващи движими вещи, които са индивидуализирани с подробно описание и/или цветно изображение, имат посочена цена и или производител.

 

ДАННИ ЗА ТЪРГОВЕЦА И НАДЗОРНИ ОРГАНИ

1.1. Наименование на Доставчика: ВИВИАН ПРО ООД

1.2. ЕИК/БУЛСТАТ: 204679248

1.3. ИН по ЗДДС: BG204679248

1.4. Седалище и адрес на управление: гр. Пловдив, район Тракия, бл. 173, вх. Б, ет. 9, ап. 28

1.5. Данни за кореспонденция:

- чрез телефон: 0877 004447;

-  чрез имейл:  info@vivian-cosmetics.com

-  чрез писмо до адрес: гр. Пловдив, район Тракия, бл. 173, вх. Б, ет. 9, ап. 28;

-  чрез формата за контакт в Сайта;

 

2.         Надзорни органи:

2.1. Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

тел.: 02 915 3519

Email: kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: https://www.cpdp.bg

 

2.2.  Комисия за защита на потребителите

Адрес:  гр.София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6

гореща линия: 0700 111 22

Email: info@kzp.bg

Уеб сайт: https://kzp.bg

 

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

 

ОБЕКТ НА ПРОДАЖБА

Обект на  продажба  са всички стоки в сайта www.vivian-cosmetics.com, предназначени  за потребителя, с  описани характеристики. Системата на сайта показва наличните към актуалния момент  артикули. Поради забързаният стокооборот и приемането на заявки по телефон/e-mail е възможно към момента на проверка артикулът да бъде изчерпан. В такъв случай потребителят бива уведомен незабавно, като може да му се предложни алтернативна стока или по-късна доставка, разбира се само и единствено с неговото съгласие.

Всички стоки, включително тези в промоция/намаление, се продават и доставят до изчерпване на количествата, дори това да не е изрично отбелязано в сайта.

Информацията за предлаганите продукти, както и техните изображения, поместени в сайта имат единствено цел да създадат известна представа за типа на предлаганата стока, а не да я представят точно. Уеб сайтът съдържа голям брой стоки и е възможно, въпреки нашите най-добри усилия, някои от характеристиките на стоките, в това число и цената, да са неверни. Ако открием грешка в информацията, изображенията и цената на стоките, които сте поръчали, ще Ви информираме възможно най-скоро. Ще Ви дадем възможност да потвърдите поръчката си или да я анулирате.

 

ЦЕНИ

Крайната цена на стоките и услугите е изписана на страницата за представяне на съответния продукт в български лева. Всички цени на стоките и услугите на уебсайта са крайни, обявени са в лева с включено 20% ДДС.

Цените не включват разходи за доставка, които се заплащат допълнително. За поръчка до 79 лв транспортните разходи се добавят към крайната сума:

- до офис или автоматична пощенска станция на Спиди - 3,90 лв

- до адрес на клиента - 6,90 лв

За поръчка над 79 лв клиентът заплаща стойността на поръчаните продукти, като доставката е безплатна за него.

 

 

 РЕГИСТРАЦИЯ И ПАЗАРУВАНЕ

Разглеждането  на  онлайн магазина  е достъпно  за  всички  посетители.  Пазаруването в електронния магазин  www.vivian-cosmetics.com се извършва по няколко начина:

1. Регистрация на потребителя, чрез създаване на потребителски профил. Регистрацията улеснява при следваща поръчка, тъй като в този случай не се изисква повторно въвеждане на данни за доставка. Искането за регистрация на клиентски профил се подава по електронен път и съдържа следните данни: име фамилия на потребителя, адрес за доставка, включително телефонен номер и имейл адрес. С регистрацията клиентът активно избира да приеме настоящите общи условия.

След създадена регистрация, клиентът може да влезе в профила си и добави продукти към поръчката си.

1.2 Пазаруване без регистрация.

1.3 Поръчка, направена по телефона или чрез социалните мрежи. Информацията за поръчката съдържа изброяване на поръчаните продукти, имената на клиента, телефон за връзка и адрес за доставка. Всички направили такъв тип поръчка трябва да са запознати и да приемат общите условия.

 

2. Пазаруване

След като сте избрали артикул от нашия онлайн магазин натиснете бутона „Добави в количка". Ако желаете повече от една стока, натиснете бутона „Продължи с пазаруването". Ако направите някаква грешка с избора на стока, можете да изтриете артикула от Вашата количка и да натиснете бутона „Обновяване". След приключване на пазаруването натиснете бутона „Плащане". Можете да направите поръчка, като се регистрирате, или да използвате функцията „Поръчка като гост”.


Във всеки случай “ВИВИАН ПРО” ООД  известява потребителя за успешно направена поръчка с имейл посочен от потребителя по време на поръчката.

 


ОБРАБОТКА НА ПОРЪЧКИТЕ

След като получим Вашата поръчка, ние ще се свържем с Вас на предоставения телефон за потвърждение и уточняване на подробности.

Поръчки, направени след 16.00 ч. в работни дни, се обработват на следващия работен ден. Всички заявки от събота и неделя се обработват в понеделник.

В случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на дадена стока,  както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос, нова партида от производство, или ако се предвиди забавяне на комплектуването на поръчката, Вие ще бъдете навременно информирани  и задължително чрез телефонен разговор или с email, като при възможност ще ви бъдат предложени алтернативни артикули.

На всеки един етап от оформянето и потвърждението на поръчката Вие имате право да се откажете от направената поръчка. В случай, че настъпи каквато и да било промяна по отношение на съдържанието, стойността, условията и сроковете за доставка на направена поръчка, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или email и поръчката няма да бъде изпратена, ако не получим личното ви съгласие с променените условия.

 

 

 

ДОСТАВКА И ПЛАЩАНЕ

Доставки се извършват само на територията на България и само след потвърждение от страна на потребителя. Срокът за доставка е от един до четири работни дни.

Доставките се извършват от куриерската фирма Спиди, а плащането е чрез пощенски паричен превод. Доставка до личен адрес на клиента се извършва от понеделник до петък, в работно време, според графика за доставка на куриера.

Доставката до офис до Спиди е от понеделник до събота, според работното време на съответния офис.

Клиентът има право на преглед преди получаване на пратката.

Разрешено е плащането с карта по време на получаване.

Цената за доставка зависи само от сумата на поръчката, без значение от кг или брой продукти.

За поръчка до 79 лв транспортните разходи се добавят към крайната сума:

- до офис или автоматична пощенска станция на Спиди - 3,90 лв

- до адрес на клиента - 6,90 лв

За поръчка над 79 лв – доставката е безплатна за клиента.

 

Получателят  трябва да прегледа стоката в момента на доставката и предаването й от Доставчика и ако не отговаря на изискванията да уведоми за това незабавно Доставчика. Претенции за повреден продукт може да не се уважат, ако пратката не е отворена по време на получаване пред куриера. Със заплащането на цената на поръчката и доставката и полагането на подписа от потребителя върху документите за доставка, последният дава своето съгласие с вида и съдържанието на доставката.

В случай че потребителят забележи повреден продукт по време на доставка, се попълва формуляр, даден от куриера. Повреденият продукт се заменя и доставя в рамките на 1-2 дни, като клиентът не поема никакви разходи.

 

ПРАВО НА ОТКАЗ И НА ЗАМЯНА НА ПРОДУКТ

 

1. Потребителят има право да върне поръчаните стоки в срок от 14  работни дни от получаването им в случай, че те не са използвани, не е увредена целостта на опаковката им и е запазен търговския вид (всички етикети, стикери и т.н. трябва да са на стоката), в който са получени и условията на ЗЗП. Транспортните разходи са за сметка на клиента.

2. www.vivian-cosmetics.com е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатената от него суми за поръчката, щом получим обратно продуктите и установим, че те не са увредени и е запазен търговския им вид. За целта е необходимо потребителят да предостави валидна банкова сметка, по която да се възстанови заплатената сума. Връщането на сумата става в 14 срок от получаване на продуктите.

3. За стоките в гаранционен срок важат гаранционните условия на съответната фирма-производител.

4. Потребителят няма право да се откаже от сключения договор или да иска замяна на продукт с друг, в следните случаи:

- срокът за упражняване на правото на отказ е изтекъл и потребителят е уведомил, че се отказва от поръчката след изтичане на срока;

-  потребителят не е върнал стоката на продавача;

-  потребителят не е върнал стоката в цялост, ведно с компонентите и принадлежностите към него;

- не са налице достатъчно данни, за да се счита, че продуктът е закупен от www.vivian-cosmetics.com (липсва фактура  или друг документ);

- отказът очевидно представлява злоупотреба с право от страна на потребителя - например:

* върнатата стока очевидно е употребявана повече от необходимото изпробване;

* потребителят е увредил стоката или връщането се дължи на факта, че закупената стока след поръчката е намалена и потребителят желае да я закупи на намалена цена, поради което връща поръчката в срока за отказ, за да реализира повторна поръчка при условията на намаление;

* потребителят се отказва от поръчка, която е направена с цел получаване на право на отстъпка при следваща поръчка и отказът цели запазване на отстъпката, но отказване от поръчката, дала право на отстъпка;

* друга причина, която предполага злоупотреба с права;

 

5. Уведомяването от потребителя, че се отказва от договора или че желае да замени получения продукт с друг от същия вид, може да стане чрез  някой от посочените начини:

- чрез телефон: 0877 004447;

-  чрез имейл:  info@vivian-cosmetics.com

-  чрез писмо с обратна разписка до адрес: гр. Пловдив, район Тракия, бл. 173, вх. Б, ет. 9, ап. 28;

- чрез формата за връщане на стока, добавена  на www.vivian-cosmetics.com

 

РЕКЛАМАЦИИ

Потребителят има право да предяви рекламация по установените от ЗЗП ред и съобразно сроковете и условията на гаранцията на продукта, ако има такава.  Ако при получаването на стока, тя е с нарушена или разпокъсана опаковка, рекламацията ще бъде уважена само в присъствието на куриера още при самото получаване на стоката. В случай, че клиент приеме такава пратка и не предяви своите претенции пред куриера, с получаването и отговорностите по рекламация се прехвърля към куриера, доставил пратката и клиента. При такива обстоятелства важат условията за рекламация на пратки на съответната куриерска фирма. Ако по някаква причина не сте удовлетворени, моля свържете се с нас:

- чрез телефон: 0877 004447;

-  чрез имейл:  info@vivian-cosmetics.com

- чрез формата за връщане на стока, добавена  на www.vivian-cosmetics.com

-  чрез писмо с обратна разписка до адрес: гр. Пловдив, район Тракия, бл. 173, вх. Б, ет. 9, ап. 28;

 

 

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

 

Потребителите, които поръчват стоки през електронния магазин www.vivian-cosmetics.com, както и тези, които правят поръчка по телефона, имат право:

- Да поръчват предлаганите продукти, или да ги откажат/предявят рекламация по установения ред, съгласно тези Общи условия и законодателството на Република България;

- Потребителите имат право да получава информация за статуса на поръчката си.

- Да получат с доставка  заявения продукт /продукти/, като доставката се извърши на посочения адрес за доставка, след заплащане на продажната цена по описания в настоящите „Общи условия” ред;

 - Да прегледат поръчаните от тях стоки при доставянето им от куриера, преди да ги заплатят;

- Клиентът има право да откаже поръчка по всяко време.

 

 

Потребителите са длъжни:

- Да посочат коректни данни, свързани с обработването и изпращането на поръчката: име и фамилия, телефон за връзка, точен адрес на доставка или правилен офис/автомат на Спиди.

- Да заплатят цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката, съгласно  настоящите „Общи условия”;   

- Да спазват правилата при ползване на предоставяните от “ВИВИАН ПРО” ООД продукти и услуги;

- Да не нарушават чужди права и интереси като право на собственост, право на интелектуална собственост и др;

- Да не извършват злоумишлени действия;

- Да проверят дали съдържанието на пратката съответства поръчката, преди да заплатят цената. Със заплащането на цената на поръчката и доставката и полагането на подписа от потребителя върху документите за доставка, последният дава своето съгласие с вида и съдържанието на доставката.

 

 

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ на  www.vivian-cosmetics.com

-  Да отказва достъп и да анулира регистрации на потребители.

-  Да отказва поръчки, без да има разходи за потребителя. В този случай www.vivian-cosmetics.com не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя.

-  Да редактира съдържанието на онлайн магазина /цени, условия, продукти, информация и др./ без предварително да информира. Новите промени влизат в сила с публикуването им.

-  Да прекратява, спира или променя предоставяните услуги по всяко време, без уведомяване на потребителя, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите „Общи условия”.

-  Има право да изпраща търговски съобщения на регистрираните потребители.

-  Не носи отговорност за цветови разлики на продукти в следствие различни резолюции на различните екрани.

-  www.vivian-cosmetics.com не поема никаква отговорност неправилната употреба на продуктите и за възможността продуктите да не отговарят на специфичните нужди на потребителя, на продукта или за всички загуби, щети или вреди, причинени от такива продукти.

-   Не поема гаранция за точността и целостта на публикуваната информация за продуктите поради възникнали технически грешки.

- Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите на електронния магазин www.vivian-cosmetics.com във връзка с ползването на услугите от потребителите, не пораждат каквато и да било отговорност или задължения за „ВИВИАН ПРО“ ООД.

- www.vivian-cosmetics.com не носи отговорност за невярно и/или неточно изпълнена поръчка, в случай, че потребителят предостави невярна, неточна, неактуална или непълна информация, като освен това има право да откаже по-нататъшен достъп на лицето до част или до всички услуги, предлагани на онлайн магазина.

- Да използва по собствено усмотрение всички коментари, предложения, идеи и т.н., пратени или предложени от потребителите на електронния магазин www.vivian-cosmetics.com. Те остават собственост на „ВИВИАН ПРО“ ООД и в този смисъл фирмата не е ограничена в използването им и не е длъжна да плаща каквито и да било компенсации на потребителите за техните коментари, идеи и предложения.

 

 

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Ние от „ВИВИАН ПРО“ ООД  защитаваме личните данни на нашите потребители, които се използват на https://vivian-cosmetics.com и на производните ни страници, във връзка с Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27.04.2016г., относно защита на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/ЕО /Общ регламент относно защита на данните.

 

Нашата политика за защита на личните данни гарантира, че обработката им е в съответствие с приложимото законодателство в областта и неприкосновеността на личния живот.

Личните данни са всяка информация, която може да Ви идентифицира директно или косвено - име, имейл адрес, телефонен номер, пощенски адрес и др. Ние събираме и обработваме следната необходима информация:

 

·         Информация, която ни предоставяте при регистрация или при поръчка в нашия сайт: име, телефон, имейл адрес, колички с продукти, адрес, данни за фирма и др.

·         Информация за Вашия компютър:  IP адрес, географско местоположение, операционна система, тип на браузъра и версията, посетени страници, дължина на посещението

·         Друга информация, която сте избрали да ни предоставите: запитвания, коментари и оценки на продукти

·         Информация, събирана с бисквитки и други сходни технологии: използваме три типа бисквитки

- сесиийни, които се изтриват автоматично след всяко посещение

- постоянни, които се запазват по време на многократните посещения на сайта

- бисквитки, които се използват от сайтове на наши партньори

 

 

При регистрация на  https://vivian-cosmetics.com, се съгласявате личните Ви данни да се обработват от „ВИВИАН ПРО“ ООД и приемате Общите условия и настоящите условия за поверителност на личните данни. Ние събираме, използваме, съхраняваме и обработваме личните Ви данни за да Ви предостави своите продукти. Данните служат за управление на Вашия профил и покупки в интернет страницата ни. Вашите лични данни могат да бъдат употребявани за цели,  свързани с подобряване качеството на услугите, които предлагаме.

 

Когато направите поръчка за закупуване на стоки от нашия сайт, ние предаваме необходимите лични данни на куриери, участващи в обработката на Вашата поръчка, единствено до изискваната и позволена от закона степен. Куриерите са задължени да осигурят поверителност на информацията и нямат право да я използват за каквато и да е друга цел.

 

Получатели на вашите данни могат да бъдат и държавни органи на власт, на които ги предоставяме по конкретни и ясни законови задължения.

 

Като наши потребители имате право на:

· Информираност (във връзка с обработването на личните Ви данни от администратора);

· Достъп до Вашите лични данни;

· Коригиране (ако данните са неточни);

· Изтриване на личните данни (право „да бъдеш забравен“);

· Ограничаване на обработването от страна на администратора или обработващия лични данни;

· Възражение спрямо обработването на личните данни;

· Право на защита по съдебен или административен ред, в случай, че правата Ви са били нарушени.

 

Вашите лични данни въз основа на регистрациията Ви в нашия сайт, ще съхраняваме и обработваме за 5-годишен период, от последното Ви влизане в профила. А когато правите поръчка като гост, до 3 години от направената поръчка.

Гарантираме Ви, че ще вземем всички необходими технически и организационни мерки, за да осигурим защита на вашите лични данни от нерегламентиран достъп.

 

 

Органите, които регулират нашата дейност са:

·         Комисия за защита на личните данни

Адрес: София, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, тел. 02/ 915 3519

Електронна поща: kzld@cpdp.bg

Интернет страница: www.cpdp.bg

 

·         Комисия за защита на потребителите

Адрес: София, пл. „Славейков“ №4А, ет. 3, 4 и 6, тел. 0700 111 22

Електронна поща: info@kzp.bg

Интернет страница: www.kzp.bg

 

При необходимост може да използвате Европейската платформа за онлайн решаване на спорове   https://ec.europa.eu

 

Всеки потребител на сайта има възможност да оттегли съгласието си да обработваме и съхраняваме личните му данни, по всяко време без други условности. Корекцията на данните и оттегляне съгласието за обработка става чрез клиентският профил на сайта, влизайки в раздела инструменти, свързани с Регламента (GDPR).

 

Друг начин за коригиране и оттегляне съгласието си да обработваме и съхраняваме личните  данни е да се  свържете с нас, чрез една от посочените форми за контакт:

 

Администратор на данни: „ВИВИАН ПРО“ ООД

Адрес: гр. Пловдив, бл. 173, вх. Б, ет. 9, ап. 28

Телефон: 0877004447

Ел. поща: info@vivian-cosmetics.com

Интернет страница: www.vivian-cosmetics.com